Waterontharder

Is het belangrijk om waterontharders te vergelijken?

Hard Water Waterontharder
Hard Water Oplossen Met Een Waterontharder

Waterontharder Prijzen België : Gratis Offertes >


Waterhardheid kan een groot gevaar zijn als het niet op tijd en op de juiste manier wordt behandeld. Het is belangrijk om te begrijpen hoe een waterontharder het probleem van afzettingen van schadelijke stoffen in water in huis of bij bedrijven kan oplossen. Als u erachter komt dat de watervoorraad bij u thuis uit hard water bestaat, dan is het belangrijk dat u op zoek gaat naar een goede waterontharder. Omdat de markt voor waterontharders vrij groot is, zijn er ook veel oplichters in actief. Het is dus zeker aan te raden om eerst waterontharders te vergelijken, zodat u erachter kunt komen welk type waterontharder u nodig heeft.

Hieronder zullen we een aantal waterontharders vergelijken op basis van hun kenmerken, samen met hun voor- en nadelen.

Soorten waterontharders, gesorteerd op hun doel

Waterontharders zijn grofweg in vier groepen in te delen.

  1. Zout-vrije waterontharders. Deze soorten waterontharders maken geen gebruik van zouten of chemicaliën; in plaats daarvan wordt een filter gebruikt. Dit zorgt ervoor dat er geen bruikbare mineralen verloren gaan in het proces. Deze mineralen, zoals kalium, blijven goed bewaard in het water. Hierdoor is dit type waterontharders geschikt voor het zuiveren van drinkwater. Het enige nadeel wat bij zout vrije waterontharders of waterverzachters komt kijken, is dat ze niet kunnen worden gebruikt voor water met een te grote hardheid. De hardheid van water kan worden getest met een waterontharding testkit.
  2. Waterontharders met ionenuitwisseling. Als u deze waterontharders vergelijkt met zout-vrije waterontharders, dan zult u slechts één verschil vinden: bij deze waterontharders worden ionen gebruikt om onzuiverheden weg te halen. Deze ionen worden niet toegevoegd of weggehaald, maar calcium- en magnesiumionen worden uitgewisseld met sodium en kalium. Deze waterontharders zijn echter niet geschikt voor het zuiveren van drinkwater, omdat ze veel sodium gebruiken. Deze waterontharders zijn het beste geschikt om waswater mee te zuiveren.
  3. Magnetische ontkalkers. Deze apparaten maken gebruik van magnetische velden, die de samenstelling van het binnenstromende water veranderen door de onzuiverheden en de daarin voorkomende besmette bacteriën te magnetiseren. Het nadeel van deze ontkalker is dat het gezuiverde water binnen 48 uur na het verlaten van het magnetische veld weer volledig hard is. Industrieën en boerderijen kunnen echter veel voordeel uit een magnetische ontkalker halen, omdat daar dagelijks enorme hoeveelheden water nodig zijn.
  4. Waterontharders met omgekeerde osmose. Zoals de naam al aangeeft, maken deze waterontharders gebruik van omgekeerde osmose om water te ontharden. Hierbij gebruiken ze een half-doordringbaar membraan en druk om natuurlijke osmotische druk uit te kunnen schakelen. Deze waterontharders staan erom bekend dat ze onzuiverheden pathogenen tot 98 procent kunnen verwijderen, maar tegelijkertijd worden sommige belangrijke mineralen en voedingsstoffen ook verwijderd. De waterontharders zijn echter wél draagbaar en kunnen dus goed worden gebruikt in woonhuizen.

Waterontharder Aqua Sensor
Waterontharder Aqua Sensor

Hoe kunnen waterontharders nog meer met elkaar worden vergeleken?

Last van kalkaanslag? Koop een goede waterontharder voor uw woning of appartement
Last van kalkaanslag? Koop een goede waterontharder voor uw woning of appartement

Naast de hierboven genoemde kenmerken, kunnen waterontharders ook met elkaar worden vergeleken op basis van hun afmetingen en prijzen. Bij waterontharders voor privé doeleinden zitten de prijzen tussen de 1000 en 2000 euro. Als we waterontharders vergelijken op basis van hun afmetingen, dan is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat waterontharders die in huis worden gebruikt, vaak lichter, goed draagbaar en makkelijk te installeren moeten zijn, en dat de installatie ervan weinig moet kosten. Ook is het bij het vergelijken van waterontharders belangrijk om de onderhoudskosten te overwegen.

Over het algemeen hebben waterontharders niet veel onderhoud nodig en zijn ze goed voor het milieu, maar soms moet het filter worden vervangen of schoongemaakt, en hoeveel dat kost hangt af van hoe vaak de waterontharder wordt gebruikt.


Waterontharder Prijs


Info: IJzer in grondwater verwijderen | beste waterverzachter |