Ontkalker

Wat is het Nut van een Waterontkalker?

Een Waterontkalker is een nuttig apparaat dat u een hoop problemen bespaart. Het apparaat zet hard water om in zacht water. Een waterontkalker is een must have voor de industrie; maar zelfs als u niet in een fabriek werkt, zou u moeten overwegen een waterontkalker aan te schaffen.


Vergelijk nu prijzen & modellen van waterontkalkers in uw Regio >


Waarom zou u een waterontkalker installeren?

Over het algemeen is bij industriële processen water nodig, aangezien het één van de basiscomponenten is van grondstoffen. Of het nou een sappen fabriek, een koekjesfabriek of zelfs een kledingfabriek is, water is een belangrijk element. Het water wat bij verschillende processen gebruikt wordt, moet schoon en gezuiverd van onzuiverheden zijn. Als er vervuiling in het water zit, verstoort dat het proces en resulteert in producten van een slechte kwaliteit.

Daarom moet u er voor zorgen dat er geen schadelijke materialen kunnen komen in het water, dat gebruikt wordt in de diverse industriële processen. Hard water zit vol onzuiverheden als calcium- en magnesiumionen en hun ongewenste zouten. Deze ionen vormen verschillende samenstellingen in het water, waardoor kalkaanslag zich ophoopt in de leidingen, boilers en andere materialen. Bovendien verstoren ze de processen waarbij water nodig is.

U moet goede voorzorgsmaatregelen nemen om deze problemen te vermijden. Eén van de meest effectieve maatregelen, is het installeren van een waterontkalker van goede kwaliteit in uw industrie.

Hoe Helpt een Waterontkalker bij het Soepeler Verlopen van de Industriële Processen?

Waterontkalker tegen Kalkaanslag
Waterontkalker tegen Kalkaanslag

Een waterontkalker helpt u bij het soepeler laten verlopen van de industriële werkzaamheden en processen, door de verschillende onzuiverheden in het water binnen uw industrie te verwijderen. Het haalt de magnesium- en calciumionen en hun diverse zouten uit het water, wat resulteert in zacht water dat veilig gebruikt kan worden in de verschillende processen.
Zacht water is vrij van alle besmettingen en beschadigt niet de afvoerbuizen en andere materialen binnen uw fabriek. Als er zacht water door de leidingen loopt, worden deze niet meer blootgesteld aan schadelijke kalkaanslag en gaan daarom veel langer mee.

Al het water komt onverstoord door en het resulterende product is van uitstekende kwaliteit.

Welk Type Waterontkalker Moet U Gebruiken in Uw Fabriek?

Er zijn een hoop verschillende types waterontkalkers beschikbaar op de markt. Dit zijn onder andere ionen wisseling waterontkalkers, elektronische waterontkalkers, elektromagnetische ontkalkers en UV ontkalkers. Hoewel al deze waterontkalkers hetzelfde doel bereiken, verschillen ze in hun techniek.

waterontharder kalkaanslag
waterontharder kalkaanslag

Een ionenwisseling waterontkalker vervangt de harde ionen in het water met natrium- of kalium ionen, waar de elektromagnetische, elektronische en UV waterontkalker de moleculaire structuur van deze ionen aanpast, zodat deze niet hard kunnen worden in het water.

Hoewel al deze waterontkalkers effectief zijn, zijn de elektronische- en de elektromagnetische ontkalkers veel sneller dan een ionen wisseling waterontkalker en zijn daarom meer geschikt voor het gebruik in een fabriek. Een UV waterontkalker is ook zeer efficiënt.


> Ontkalker : prijzen & modellen >